Over ons

Over ons

Over Marlestate

Over ons

Wij, Gooitzen en Jacoba, runnen samen een modern melkveebedrijf met ongeveer 150 melkkoeien vlakbij Lemmer. Het bedrijf is een onderdeel van het familiebedrijf van Gooitzen met meerdere locaties rondom Lemmer. In november 2020 zijn wij gestart met een zorgtak op ons melkveebedrijf.

Onze prachtige locatie aan het open water ‘De Brekken’ leent zich uitstekend voor een zorgboerderij. Rustig gelegen, volop ruimte en professionele begeleiding zijn dé ingrediënten voor onze zorgboerderij. Naast melkvee hebben wij op onze boerderij kippen, honden en in het voorjaar lammetjes!

Over Marlestate

Melkveebedrijf

Gooitzen runt al jaren samen met zijn ouders en broer een modern melkveebedrijf met diverse locaties rondom het Friese Lemmer. Daarnaast is hij samen met zijn vrouw Jacoba een zorgboerderij gestart op een hun prachtige locatie in de Brekkenpolder, waar zij samen met hulpboeren zorg dragen voor 150 melkkoeien.

Naast de melkkoeien zijn er op de boerderij ook kalfjes, honden, lammetjes en kippen.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze zorgboerderij en wil je een keer komen kijken?
Neem dan gerust contact met ons op.

Over Marlestate

Ervaring

Wij bieden naast ruimte en leuke werkzaamheden voor hulpboeren goede professionele begeleiding. Ik, Jacoba, heb jarenlang ervaring in het speciaal onderwijs (cluster4 binnen Renn4). Werken met jongeren die wel wat extra begeleiding kunnen gebruiken is mijn passie. Ik kijk naar ieders mogelijkheden en talenten en wil deze tot bloei laten komen.

Samen met de hulpboer gaan we kijken waar de interesses liggen en hoe we iemand zo veel mogelijk kunnen laten groeien in zelfvertrouwen en ontwikkeling. Ieder op zijn eigen tempo en binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Het mooie van een boerderij is, dat alle werkzaamheden anders zijn en er voor ieder wat wils is. Op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat iedere hulpboer met een grote lach op het gezicht aan de slag kan. Wij zijn een kleinschalige zorgboerderij en dat is juist ook onze kracht: veel individuele aandacht en ruimte voor eigen inbreng.

Over Marlestate

Werken aan zelfvertrouwen

Jacoba is jaren werkzaam geweest in het speciaal onderwijs (cluster4 binnen Renn4). Het werken met kinderen en jongeren/volwassenen is haar passie, kijken naar ieders mogelijkheden en talenten en deze in hun kracht zetten. Werken aan zelfvertrouwen en succeservaringen op doen is erg belangrijk. Daar bloeit ieder mens van op! Haar ervaringen in het speciaal onderwijs is ze ook Sociaal Pedagogisch Hulpverlener.

Werken op de boerderij mag Jacoba ontzettend graag. Wat is er dan mooier om hierin samen met onze hulpboeren aan de slag te zijn en bij iedereen een smile op het gezicht te toveren. Daarom is Jacoba samen met Gooitzen in november 2020 gestart met het aanbieden van dagbesteding op het bedrijf.

“Op onze boerderij worden jongeren en volwassenen uitgedaagd om zich verder te ontwikkelen in hun persoonlijke doelen”.