Dagbesteding

Dagbesteding

Marlestate

Dagbesteding

Wat is er mooier dan dagbesteding op een boerenerf. Genieten van de rust, het uitzicht, het loeien van de koeien, het koeren van de duiven en het opsnuiven van de buitenlucht.

Marlestate wil een plek zijn waar jij tot je recht komt. Waar je het werk of de activiteiten doet waar je voldoening uit haalt. Samen zorgen we voor de dieren en het land, samen geven we vorm en kleur aan de boerderij.

Op de boerderij bieden wij allerlei activiteiten. Hierdoor kun je het werk doen dat bij jouw talenten en interesses past. Het is ons doel om iedereen voor zover dat mogelijk is een stukje verantwoordelijkheid te geven over een deel van de boerderij. Zo kun je groeien in verantwoordelijkheid en intensief bezig zijn met een stukje van het werk waar jij enthousiast over bent. Zo voel je je betrokken bij alles wat er op de boerderij gebeurt.

Onze boerderij is maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend voor dagbesteding.

Marlestate

Werkzaamheden op de zorgboerderij

Iedereen heeft talenten! Met deze gedachte gaan we samen (arbeidsmatige) activiteiten ondernemen op en rondom de boerderij. Samen kijken we naar wat je leuk vindt, waar je goed in bent en wat je wilt leren in jouw eigen tempo! Lijkt het je leuk om bij ons op de boerderij te komen spelen of werken? Je bent van harte welkom!

Marlestate

Wat is er allemaal te doen

Samen aan het werk zijn in een gezellige sfeer op de boerderij staat centraal. Bij de werkzaamheden op de boerderij staat niet de productie maar de positieve beleving van de werkzaamheden voorop.

Er zijn verschillende werkzaamheden op de boerderij, dit heeft ook te maken met de verschillende seizoenen. Een aantal van de werkzaamheden op de zorgboerderij zijn:

De kalfjes voorzien van een lekker warm bedje van stro

Speenemmers schoonmaken

Schoonmaken en uitmesten van de hokken

Pasgeboren kalfjes voorzien van melk met de fles

Ligbedden van de koeien schoonmaken

Waterbakken controleren

Hekwerk voor het beweiden klaar maken

Onderhouden van het erf

Zaaien, oogsten en plukken van groente en fruit

Houtkloven en snoeien

Huisvesting schoonmaken van de kippen en lammetjes en verzorgen

Marlestate

Beleving hulpboeren

Iedere vrijdag mag ik helpen op de boerderij. Ik begin 's ochtends met het verzorgen van de kalfjes. Iedere week is het mooi om te zien of er weer nieuwe kalfjes zijn geboren. Daarna mag ik Gooitzen helpen met de koeien of de lammetjes. Ik ben graag met de dieren bezig. Ook mag ik graag de tuin maaien. Als ik naar huis ga is de tuin weer netjes. Ik geniet van de gezelligheid. Gooitzen en Jacoba kijken echt naar wat ik kan, ze zijn vriendelijk en behulpzaam. Ik kijk iedere week uit naar de vrijdag.

S.

Boerenhulp
Ik ga met plezier iedere dag naar de boerderij. Ik mag hier doen waar ik goed in ben. De afwisseling in mijn werk vind ik prachtig. Zo nu en dan op een machine rijden, schoonmaken en Gooitzen helpen met melken doe ik met heel veel plezier. Aan het einde van de dag ga ik met een voldaan gevoel naar huis. Er is altijd wat te beleven en ook gezelligheid. Ik heb het erg naar mijn zin op de boerderij.

P.O.

Boerenhulp
marlestate-dagbesteding-bomen

Marlestate

Voor wie

Wij bieden een zinvolle dagbesteding met liefdevolle zorg aan;

– mensen met een verstandelijke beperking
– mensen met lichte lichamelijke beperkingen
– mensen met autisme
– (niet) aangeboren hersenletsel

Door mensen van verschillende leeftijden hulp te bieden, zorgt dat voor een positieve wisselwerking onderling. Wij kijken altijd of wij de deelnemer de juiste zorg kunnen bieden bij ons op de boerderij. Het belangrijkste is dat wij voor iedereen een veilige en vertrouwde sfeer kunnen creëren en waarborgen bij ons op de boerderij.